Back to All Events

Antirasistisk träff för F! medlemmar (separatistisk första dagen)


  • 8 Kungsholmsgatan Stockholm, Stockholms län, 112 27 Sweden (map)

VILKA ÄR BJUDNA? 
1ta dagen är separatistiskt för F!-medlemmar som rasifieras och drabbas direkt av rasism som arbetar aktivt antirasistiskt eller planerar att göra det inom närmaste tiden. 
2dra dagen är öppen för alla F!-medlemmar som planerar att arbeta antirasistiskt närmaste tiden.

BAKGRUND: Under de senaste åren har rasismen normaliserats alltmer i samhället. Följden har blivit att de politiska positionerna förflyttats och mittenpartierna strävat efter att överträffa rasisternas. 
Valresultatet har gett det rasistiska partiet ännu fler röster och sett till att de nu sitter som vågmästare i riksdagen och har allt tydligare stöd från det borgerliga blocket. Samtidigt har ännu extremare politiska uttryck baserade på rasistisk ideologi dykt upp i det politiska scenariet. 
Detta kräver att vi antirasistiska feminister analyserar det aktuella läget och även utvärderar valkampanjen utifrån antirasistiska perspektiv. För att sedan gå vidare och utforma politiska strategier som stärka det antirasistiska organiseringen i bredare antirasistiska fronter. Det är även viktigt att när vi ändå är samlade passar på att utveckla idéer kring motioner inför kongressen. 


FÖRTIDSANMÄLAN är obligatoriskt ( återkommer snart med länk).

Earlier Event: October 30
F! Vällingby Hässelby lokalgruppsträff
Later Event: November 8
Fi Skärholmen lokalgruppsmöte